+36 70 315 3662
Üdvözöljük oldalunkon!

Akácméz

Akácméz

Az akácméz harmonikus, kellemesen lágy ízű, akácvirág illatú, édes, lágy és kevésbé savas méz. Színe kristálytiszta, a csaknem színtelentől az enyhén sárgás, egyes évjáratokban zöldes árnyalatig terjedhet. Mellékíz nélküli aromája teszi egyedivé, íze a legtöbb méznél édesebb, nagyon jól lehet vele ételt, italt édesíteni. Magas gyümölcscukor tartalma miatt sokáig, akár 1-2 évig is folyékony marad. A világ három legkevésbé kristályosodó fajtaméze közül az egyik az akácméz. Jó édesítő képessége mellett ezért is olyan keresett a világpiacon.
Nagyon kevés virágport tartalmaz. A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt Hungaricumnak számít. Nem domináns ízkaraktere miatt az italok és sütemények szívesen használt édesítőszere. Fogyasztása minden formában lehetséges.

Hatásai:
– robinin és akacin tartalma miatt jó fertőtlenítő
– méregtelenítő hatású
– köhögés ellen ajánlott
– gyomorsav túltengés miatti emésztési zavarok ellen is ajánlott
– akác mézben lévő gyümölcscukornak májregeneráló hatású
– sportolásnál tapasztalható izomlazító képessége
– csonterősítő
– felső légúti megbetegedések gyógyulását elősegítő
– immunrendszer erősítő
– torokfájást enyhítő
– vérszegénység ellen hat

Comments are closed.