+36 70 315 3662
Üdvözöljük oldalunkon!

Mézkülönlegesség

Propoliszos méz

A propoliszos méz a propolisz és a méz minden egészségügyi előnyét egyesíti. A propoliszos méz hatása miatt külsőleg is jobban használható: baktériumölő, a vírusok szaporodását gátolja. Belsőleg fogyasztva gyulladáscsökkentő hatású, megöli vagy szaporodásában meggátolja a betegséget kiváltó kórokozókat. A propolisz alkalmazása csak pajzsmirigytúltengésben szenvedőknek és a mézre, virágporra allergiásoknak nem javallott, mások fogyaszthatják.


Levendulás méz

A levendulában már régen felismerték, hogy nemcsak testi fájdalmak hatékony gyógyítója, hanem a zaklatott lelkiállapotokra is jótékony hatása van. Nyugtató, görcsoldó, fájdalomcsillapító, lázcsillapító, szíverősítő.

A levendulás méz fogyasztása elsősorban önmagában nagy élmény, de a vajas-mézes kenyér, a müzlibe vagy túrókrémbe kevert levendulás méz is nagyszerű. Egyszerű, ám igen finom desszert a levendulás mézzel lecsorgatott friss gyümölcs.


Magvas, gyümölcsös méz

A méz meglágyítja a magvakat, gyümölcsöket,, kiemeli azok ízeit, zamatait, így egy különleges egészséges, édes csemege válik a termékek házasításából. Igazi különlegességnek számít a pekándiós, mandulás, kesudiós, epres mézek.